به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، «فیلیپ تی بو» در مراسم افتتاحیه دوره آموزشی دیپلماسی تجاری پیشرفته با حضور مدرسان مرکز تجارت بین الملل (ITC) با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران و وزارت امور خارجه. مرکز تجارت بین المللی (ITC) نیز فعالیت می کند. تجارت بین الملل گفت: سال گذشته حدود 20 درصد واردات ایران از اتحادیه اروپا بوده و تجارت بین دو کشور به حدود پنج میلیارد یورو رسیده است. مرکز، سازمانی وابسته به سازمان ملل متحد و سازمان تجارت جهانی.
ادامه مطلب
وی افزود: در صورت اضافه شدن سایر کشورهای غیر اتحادیه اروپا به این فهرست، مبادلات تجاری ایران با کشورهای اروپایی به حدود 6.5 میلیارد یورو می رسد. فرانسه سفیر فرانسه در تهران با بیان اینکه اتحادیه اروپا بازیگر اصلی در زمینه تسهیل تجارت و روابط تجاری با کشورهای جهان است، گفت: اتحادیه اروپا متعهد به روابط خوب تجاری و اقتصادی با ایران است. برای این پروژه یک میلیون یورو در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به تدوین استراتژی صادرات ملی توسط سازمان توسعه تجارت با همکاری مرکز تجارت بین الملل خاطرنشان کرد: این امر به اروپا کمک کرده است.
تای بو تاکید کرد: اتحادیه اروپا اخیرا استراتژی هفت ساله همکاری با جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد و بر اساس این استراتژی 87 میلیون یورو به پروژه های مختلف در ایران اختصاص یافته است که هفت میلیون یورو آن برای همکاری های تجاری است. پروژه ها.”
وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به روند مذاکرات و احیای برجام گفت: اتحادیه اروپا در مذاکرات برجام حضور فعال دارد و امیدوار است با لغو تحریم ها همکاری های تجاری را افزایش دهد.
«سید احمدرضا علایی طباطبایی» معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران نیز فعالیت های شناسایی شده در این طرح را مهم می داند و با اشاره به عزم قوی سازمان توسعه تجارت در این حوزه، گفت: برای انعطاف در این پروژه تا حداکثر نیازها را پوشش دهد. خصوصی سازی شد.
به گفته وی، در چارچوب راهبرد ملی صادرات که با همکاری ITC و با حضور و مشارکت 400 نفر از فعالان بخش خصوصی و دولتی اجرا می شود، طی چهار سال آینده 359 فعالیت از توسعه تجارت در نظر گرفته شد. سازمان و وزارتخانه های ذیربط با مرکز تجارت بین الملل همکاری خواهند داشت.
سیدجلال الدین علوی سبزواری، مدیرکل همکاری های اقتصادی چندجانبه و بین المللی وزارت امور خارجه ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مراسم، حمایت وزارت امور خارجه از پروژه همکاری جمهوری اسلامی ایران و بین الملل را اعلام کرد. مرکز تجارت عزم وزارت برای ارتقای تجارت خارجی.
وی با اشاره به سابقه مذاکرات اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی ایران در خصوص امضای تفاهم نامه همکاری های اقتصادی، ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات در آینده نزدیک از سر گرفته شود و سطح همکاری های اتحادیه اروپا و ایران به سطح بالاتری برسد. سطح توافقات تجاری . .
در این دوره آموزشی دیپلماسی تجاری که با حضور رایزنان اقتصادی، کارشناسان و مدیران وزارت امور خارجه و مشاوران، کارشناسان و مدیران سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، نحوه ارائه خدمات موثر به بازرگانان برای ورود به بازارهای خارجی تشریح شد. توسط مدرسان مرکز تجارت بین المللی تدریس می شود.
ترویج کسب و کار در عصر دیجیتال یکی دیگر از موضوعات این دوره بود که اساتید مرکز تجارت بین الملل با تمرکز بر عملکرد و قابلیت های مشاوران تجاری و اقتصادی، آموزش روش های موثر برای خدمت رسانی به خرده فروشان و تاکتیک های ورود به بازارهای خارجی و دسترسی به اطلاعات بازار حضور داشتند. در نمایشگاه های خارجی، اعزام و پذیرش هیئت های تجاری از جمله موضوعات این دوره بود.
دوره آموزشی دیپلماسی تجاری پیشرفته با حضور مدرسان مرکز تجارت بینالملل (ITC) توسط سازمان توسعه تجارت ایران به منظور آشنایی شرکتکنندگان با توسعه نظام تجارت بینالملل و تجربه موفق کشورهای در حال توسعه در ارتقای آخرین روشها و دستاوردها برگزار میشود. مرکز تجارت بینالملل در زمینه تسهیلات تجاری و ظرفیتسازی برای حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط و از نزدیک با ابزارها و مدلهای تحلیل بازار هدف آشنا شدند.
دیپلماسی تجاری مجموعه ای از فعالیت های دیپلماتیک و تجاری است که برای ارتقای روابط تجاری بین طرفین انجام می شود. با گسترش روزافزون تجارت بین کشورها، این موضوع برای آنها اهمیت ویژه ای پیدا کرده و دولت ها و کشورهای مختلف سعی در بهبود روابط تجاری خود دارند.
دیپلماسی تجاری به دولت ها کمک می کند تا به اهدافی مانند تقویت روابط با اقتصاد جهانی، ایجاد شغل و رشد اقتصادی دست یابند. همچنین به کسب و کارها، به ویژه شرکت های کوچک و متوسط کمک می کند تا بین المللی شوند. بنابراین طراحی و اجرای دیپلماسی تجاری برای دولت ها و بخش خصوصی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در طول تاریخ و قبل از شکلگیری روابط بینالملل مدرن، واژه دیپلماسی عمدتاً در رابطه با جنگ و صلح بین کشورها به کار میرفته است، اما با پیچیدگی جوامع و ورود اصطلاحات جدیدی مانند توسعه، تجارت و سرمایهگذاری در روابط بینالملل، به ویژه پس از جنگ سرد و ارائه نظریه نسبیت ریکاردو، مفهوم دیپلماسی دستخوش دگرگونی اساسی شد و از انحصار جنگ و صلح جدا شد.
در دوره جدید، ما باید دیپلماسی هزاره سوم را به اولویت ها و منافع اقتصادی پیوند دهیم. به طور خلاصه، دیپلماسی و اقتصاد هر دو مکمل یکدیگر و تأثیرگذار هستند و دیپلماسی اقتصادی شامل فعالیت های مقامات سیاست خارجی است که منافع اقتصادی کشور را در سطح بین المللی تامین می کنند.
اکنون به گفته کارشناسان و اقتصاددانان و سند راهبردی اقتصاد مقاومتی راه برون رفت از بحران های اقتصادی و تاب آوری اقتصاد ملی در برابر شوک های خارجی اقتصادی مانند تحریم های سرکوبگرانه و حل مشکلاتی مانند بیکاری و رکود در حال تشدید است. بخش تولید و ایجاد اشتغال پایدار است.
در اینجا نقش لاینفک توسعه تجارت خارجی پررنگتر میشود و وظیفه مشاوران اقتصادی برای کسب بازارهای بینالمللی و گشایش صادرات و تأمین منافع اقتصادی در خارج از کشور جدیتر میشود. جایگاه جمهوری اسلامی ایران موقعیت ژئواکونومیکی و ژئوپلیتیکی مناسبی را در جهان به کشور بخشیده است و برای دستیابی به دیپلماسی تجاری باید این توانمندی ها به خوبی شناسایی و استفاده شود.
منبع: ایرنا