حجت الاسلام والمسلمین احد آزادی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، در تشریح جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است.
وی افزود: وزیر جهاد کشاورزی و اقتصاد به نمایندگی از دولت در این جلسه حضور یافت و نمایندگان نگرانی های خود را به آنها اعلام کردند.
سخنگوی کمیته کشاورزی تاکید کرد: عزم دولت برای حذف آرد ارز ترجیحی در تجارت و صنعت است. هدف از این موضوع حذف یارانه آردهای غیر نان است.
وی با بیان اینکه نانوایی ها قیمت خود را تغییر نمی دهند، گفت: دو میلیون تن گندم مصرفی در این صنعت یارانه دریافت نمی کند.
آزادی ها با بیان اینکه دولت کار را به قانون مجلس و لایحه بودجه 1401 ارجاع می دهد، خاطرنشان کرد: دولت می گوید مابه التفاوت مردم قیمت ها را جبران می کنیم و به حساب مشخصی برای سرپرستان خانوار تزریق می کنیم.
نماینده مردم ملایر با تاکید بر اینکه متاسفانه بسیاری از آرد کشور قاچاق می شود که باید جلوی آن گرفته شود، گفت: از آنجایی که نیروی غالب مردم نان است، در همین دو میلیون تن صنف و صنعت محصول است. مربوط به نان است.
وی گفت: اینکه دولت به تکلیف مجلس اشاره می کند باید بگویم مجلس در بودجه 1401 تکلیفی برای حذف یارانه برای دولت نداشته و فقط به آن اختیاراتی داده است. آنچه مجلس تصویب کرد این بود که تفاوت ارز ترجیحی با نیما را روشن کردیم.
آزادی ها خاطرنشان کرد: مجلس مصوب کرده است که اگر در آماده سازی این ارز حذف شود، قیمت ها از شهریور 1400 بیشتر نشود و این موضوع مهمی است. اگر دولت مدعی اجرای قانون است بدانید قانون مجلس این است که قیمت ها از شهریور 1400 بالاتر نباشد.
وی گفت: مجلس به دولت اجازه حذف ارز ترجیحی را داده است اگر بتواند قیمت ها را کنترل کند و به مردم آسیب نرساند. دولت موظف بود آمادگی های اجتماعی و روانی را برای این امر فراهم کند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: نیاز سالانه کشور به گندم 12 میلیون تن است که به چند بخش تقسیم می شود. 9 میلیون تن از این گندم به نان و نانوایی هایی که ارز حذف نشده است اختصاص می یابد. سالانه دو میلیون تن از گندم کشور به صنعت و صنعت توزیع می شود و در این بخش قیمت ماکارونی افزایش می یابد. مابقی را صرف بذر و اقدامات مشابه می کنیم که رقم زیادی نیست و ارز در این بخش ها حذف می شود.