گیاه ریواس چه خواصی دارد؟

562344 خبر ناگهانی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، خداوند نعمت های لذیذ و طبیعی خود را به بندگانش ارزانی می دارد; گوجه سبز، ریواس، بادام، گیلاس و سایر میوه های ترش این بار به خواص درمانی و درمانی ریواس اشاره دارد که در ترکی آذربایجانی به آن اوشقون می گویند از خواص ریواس چه می دانید؟

ریواس یکی از پرطرفدارترین گیاهان خوراکی زنجان است که امروزه پس از بارندگی در منطقه و کوه های طارم، دشت دشت منشان را به وفور می توان دید.

گیاه ریواس به عنوان یک گیاه خوراکی و دارویی از گذشته های دور تا به امروز کاربردهای فراوانی دارد.

قسمت خوراکی ریواس ساقه های گلدار گیاه است که همزمان با باز شدن گل ها مصرف می شود و ساقه های آن در این مرحله ترد و تازه بوده و توسط کشاورزان جمع آوری و وارد بازار می شود.

ریواس رایج ترین نوع مصرف این گیاه معجزه آسا است که از ساقه آن در تهیه انواع خورش، کمپوت، مربا و شربت استفاده می شود.

اجزای گیاه ریواس خصوصیات و خواص:

ریشه: ریواس دارای ریشه معمولی است که یک تا دو متر در خاک رشد می کند و ریشه آن در برابر سرما و یخبندان مقاوم است.

ساقه: ریواس دو نوع ساقه دارد. ساقه زیرزمینی به نام ریزوم. ریزوم پس از گوشت و چوب خود رشد می کند که از آن جوانه ها، ساقه های هوایی و برگ های پهن تشکیل می شود. نوع دوم ساقه در ریواس ساقه های هوایی هستند که تا حدود یک متر رشد می کنند.

برگ: ریواس دارای برگ هایی است که از جوانه جانبی ریزوم تشکیل می شود. برگها ساقه ای نسبتاً پهن دارند و ساقه ریواس که قسمت خوراکی آن را تشکیل می دهد گوشتی بوده و طول آن به بیش از نیم متر می رسد.

  فوری/ خبر ترور یکی از فرماندهان نیروی قدس سپاه کذب است

گلها: به تعداد زیاد و به صورت خوشه ای در انتهای ساقه اصلی تشکیل می شوند. گلهای ریواس سبز بوده و با تلقیح بذرها را تشکیل می دهند

خواص و کاربردهای این گیاه بهشتی هنوز کامل نشده و به دیگر کاربردهای ریواس اشاره شده است.

ریواس به دلیل خاصیت اسیدی اش برای تمیز کردن ظروفی که آثار سوختگی غذا بر جای گذاشته است استفاده می شود.

از برگ های ریواس می توان به عنوان یک حشره کش موثر برای دفع حشرات استفاده کرد.

ریواس با طعم بی نظیری که دارد در اکثر پیش غذاها (دسرها) و کیک ها استفاده می شود.

در مورد خواص درمانی ریواس می توان گفت:

ریواس سرشار از ویتامین های A و C و مواد معدنی زیادی مانند پتاسیم، کلسیم است. از طرف دیگر ریواس دارای فیبر زیاد و چربی کم است. بنابراین ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. ریواس برای تقویت معده و کبد و همچنین در بیماران تب و بی اشتهایی مفید است.

بهترین راه برای مصرف ریواس نوشیدن آب ریواس است. آب ریواس به تنهایی یا همراه با آب هویج، کرفس، خیار و سیب استفاده می شود.

ریواس خاصیت ملین و اشتهاآور دارد و برای افزایش اشتها و یبوست مفید است.

ریواس تقویت کننده قلب و اعصاب است و در درمان بواسیر مفید است.

ریواس به عنوان فعال کننده دستگاه گوارش و تحریک ترشح کبد شناخته شده است. اولین عملکرد آن در دهان تحریک جوانه های چشایی از طریق طعم ترش، شیرین و تلخ است که باعث بوی بد دهان می شود. همچنین به تنظیم چربی در روده و کبد کمک می کند.

  مراقب "آسیب روحی" در جوانان باشید!

اما این سوال نیز مطرح می شود که چه کسانی نباید ریواس مصرف کنند:

مصرف ریواس برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه و بیماری های مثانه مناسب نیست.

مادرانی که فرزند خردسال دارند و مجبور می شوند به نوزادان خود شیر بدهند دچار اسهال می شوند.

افراد مبتلا به ناراحتی معده، زیرا این گیاه در معده ترشح اسید را افزایش می دهد و باعث تحریک بیشتر می شود.

این گیاه را می‌توان یک یا دو روز در یخچال نگهداری کرد. برای نگهداری طولانی‌تر، اوشکون پس از بریدن ساقه‌ها، آن را فریز کنید. اگر ساقه‌های ریواس خام مصرف شود، بسیار ترش است، معمولاً با شکر یا عسل پخته می‌شود. در کیک استفاده می شود

دیدگاهتان را بنویسید