خاورمیانه و
مدن راد
1. در سپتامبر 2002، نتانیاهو اظهار داشت که تردیدی وجود ندارد که عراق در حال ساخت سلاح هسته ای است و اطمینان داد که حمله دولت بوش به عراق پیامدهای مثبتی برای منطقه خواهد داشت. اسرائیل اکنون از همین روش برای تقویت جبهه نظامی خود علیه ایران استفاده می کند.
2. همزمان، جریان های افراطی در آمریکا بر دولت بایدن فشار می آورند تا عربستان سعودی را مجبور به عادی سازی روابط با اسرائیل کند. این استراتژی ایران را در معماری امنیتی منطقه نادیده می گیرد. علاوه بر این، تنش و خطر بیشتری را بر منطقه تحمیل می کند که می تواند دوباره ایالات متحده را به جنگ های بی پایان بکشاند.
3. تندروها مانند جنگ عراق سعی دارند از ترس ایران از دستیابی به سلاح هسته ای به عنوان دستاویزی برای شروع جنگ احتمالی استفاده کنند.
با وجود مخالفت های شدید آمریکا علیه ایران، دو طرف موفق شدند توافق برجام را نهایی کنند که در ازای لغو تحریم های اقتصادی امکان دسترسی به تاسیسات و بازرسی های هسته ای را فراهم می کرد. ایران حتی پس از خروج آمریکا از این توافق به توافق پایبند بوده است و بایدن به عنوان نامزد ریاست جمهوری اذعان کرد که ایالات متحده از این توافق خارج شده است نه ایران.
4. با این حال، بایدن به دنبال سیاست های اشتباه سلف خود در تحریم مردم ایران و قدس سپاه پاسداران بود. اگرچه بایدن قول احیای این توافق را داده است، اما دولت او در روزهای ابتدایی ریاست جمهوری خود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران زمان را برای دستیابی به توافق تلف نمی کند، بنابراین زمان بازگشت تندروهای ایرانی به قدرت فرا رسیده است.
5. نکته قابل توجه این است که تمامی گروه ها و افرادی که در هفته های اخیر با برجام مخالف بوده اند، افزایش غنی سازی ایران را بهانه ای برای تقابل با کشور می دانند. به نظر می رسد جنگ دیگری در خاورمیانه هدف نهایی مخالفان باشد.
6. گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران برای اولین بار به مواد کافی برای ساخت بمب هستهای دست یافته است، وضعیت اضطراری کنونی را تأیید میکند. توجه به این نکته ضروری است که ایران باید برای ساخت تسلیحات تصمیم سیاسی بگیرد و خود این روند یک تا دو سال طول می کشد.
7. در حالی که مقامات آمریکایی بارها بر نقض قوانین بین المللی روسیه در حمله به اوکراین تاکید کرده اند، تشدید درگیری نظامی با ایران دقیقاً نشان دهنده همان نظم بین المللی است و خاطره حمله به عراق را زنده می کند.
8. افکار عمومی آمریکا نیز مخالف جنگ دیگری است. اکثر آمریکاییها حتی خطر جنگ با روسیه را هم نمیپذیرند و این با توجه به موفقیتهای شکستهای نظامی آمریکا تعجبآور نیست.
9. جنگ با ایران – کشوری با جمعیت بیشتر از عراق و افغانستان و موقعیت قوی تر در منطقه – یک اشتباه تاریخی دیگر با پیامدهای بسیار بدتر از آنچه قبلا دیده ایم خواهد بود.