تحقیقات جدید نشان می دهد زنانی که پس از یائسگی از یک رژیم غذایی گیاهی سالم پیروی می کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.
به گفته مدیسوننت، پس از مشاهده بیش از 65000 زن به مدت دو دهه، محققان دریافتند افرادی که رژیم غذایی سالم و عمدتاً گیاهی دارند، به طور متوسط 14 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به هر نوع سرطان سینه هستند.
اما خطر ابتلا به سرطان سینه تنها در زنانی کاهش مییابد که رژیم غذایی آنها شامل مقادیر قابل توجهی غلات کامل، میوهها، سبزیجات، آجیل، حبوبات، روغنهای گیاهی و چای یا قهوه باشد، حتی اگر گوشت قرمز و مرغ گهگاه در رژیم غذایی گنجانده شود. . .
در مقابل، هیچ مزیت محافظتی در میان زنان مسن وجود نداشت، زیرا رژیم غذایی عمدتاً گیاهی آنها به دلیل وابستگی زیاد به آبمیوه های شیرین، غلات تصفیه شده، سیب زمینی، نوشیدنی های شیرین و دسرها نسبتاً ناسالم تلقی می شد. چنین زنانی در واقع 20 درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه را مشاهده می کنند.
صنم شاه، سرپرست تحقیقات دانشگاه پاریس-ساکی فرانسه می گوید: «این یافته ها نشان می دهد که افزایش مصرف غذاهای گیاهی سالم و کاهش مصرف غذاهای گیاهی کمتر سالم ممکن است به پیشگیری از سرطان سینه کمک کند.
او افزود: «بدیهی است که همه رژیمهای غذایی گیاهی به یک اندازه سالم نیستند.
برای این مطالعه، شرکت کنندگان فرانسوی با میانگین سنی 53 سال پرسشنامه تغذیه را در سال 1993 و دوباره در سال 2005 تکمیل کردند.
در طول یک دوره متوسط پیگیری حدود 21 سال، نزدیک به 4000 زن به سرطان سینه مبتلا شدند.
تیم تحقیقاتی دریافتند افرادی که میخواهند سالمترین غذاهای گیاهی را بخورند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. خطر ابتلا به زوال عقل در افرادی که کمترین رژیم غذایی گیاهی سالم را مصرف می کردند به میزان قابل توجهی بالاتر بود.
شاه این نظریه را مطرح میکند که محتوای فیبر بالای رژیمهای گیاهی سالمتر «میتواند خطر ابتلا به سرطان را از طریق اثرات ضد التهابی و آنتیاکسیدانیاش کاهش دهد».
اما او همچنین تاکید کرد که تحقیقات بیشتری مورد نیاز خواهد بود، زیرا مکانیسمهای زیربنایی یک رژیم غذایی گیاهی سالم و خطر ابتلا به سرطان سینه هنوز به طور کامل مشخص نشده است.
منبع: خبرگزاری مهر