به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، واکسنها در حال حاضر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و بستری شدن در بیمارستان را کاهش میدهند، اما در مبارزه با عفونت کروناویروس چندان مؤثر نیستند.
بیشتر بخوانید:
استفانی لانگل، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه دوک در کارولینای شمالی گفت: «توسعه واکسنهایی که نه تنها در برابر بیماریها محافظت میکنند، بلکه انتقال افراد واکسینه نشده را نیز کاهش میدهند، فواید زیادی خواهد داشت.
در آزمایشهایی که روی همسترها انجام شد، واکسن باعث واکنش شدید به آنتیبادیهای موجود در خون و ریهها شد. هنگامی که حیوانات در معرض سطوح بالایی از ویروس کرونا قرار گرفتند و عفونتهای جدیدی ایجاد کردند، علائم کمتری نسبت به همسترهای واکسینه نشده داشتند.
بر اساس این مطالعه، همسترهای واکسینه شده دارای سطوح کمتری از ویروس عفونی در بینی و ریه های خود بودند، بنابراین با قرار دادن آنها در هوای معمولی، ویروس را دفع نکردند.
نویسندگان مطالعه توضیح دادند که واکسن جدید از آدنوویروس به عنوان ناقلی برای بیان پروتئین های یک خوشه ویروس کرونا استفاده می کند.
برخلاف واکسنهایی که به صورت عضلانی تزریق میشوند، واکسن آزمایشی به شکل قرص، با افزایش تولید ایمونوگلوبولین A – اولین خط دفاعی سیستم ایمنی در برابر عوامل بیماریزا – در مخاط بینی و ریهها به دنبال خنثی کردن ویروس کرونا است.
به گفته محققان، محافظت از این نواحی باعث می شود افراد واکسینه شده در هنگام عطسه یا سرفه کمتر احتمال ابتلا به ویروس عفونی را منتقل کنند.
لانگل گفت: «دادههای ما نشان میدهد که ایمنسازی مخاطی روشی مناسب برای کاهش انتشار ماهیچه از طریق انتقال هوا است.
این مطالعه بر روی نسخه اصلی ویروس کرونا تمرکز دارد. باید دید که آیا نتایج به دست آمده در مطالعات حیوانی می تواند در انسان نیز بازتولید شود یا خیر.
انتهای پیام/