عوارض مصرف زیاد برنج

571674 خبر ناگهانی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، برنج به عنوان یک محصول غلات پرمصرف ترین غذای اصلی بخش بزرگی از جمعیت جهان به ویژه در آسیا است. این محصول پس از نیشکر و ذرت سومین محصول کشاورزی جهان است. برنج مهمترین محصول غلات از نظر تغذیه و کالری انسان است که بیش از یک پنجم کالری مصرفی انسان در سراسر جهان را تامین می کند.

برنج قهوه ای چگونه باعث کاهش وزن می شود؟

برنج، یک لپه ای، معمولاً به عنوان یک محصول یک ساله کشت می شود، اگرچه در مناطق گرمسیری می توان آن را به عنوان یک محصول چند ساله کشت کرد و می تواند تا 30 سال محصول جیره تولید کند. کشت برنج برای کشورها و مناطقی با هزینه کارگری کم و بارندگی بالا بسیار مناسب است، زیرا کشت برنج کار فشرده است و نیاز به آب زیادی دارد.

عوارض مصرف زیاد برنج

1. سمیت آرسنیک

برنج نسبت به سایر محصولات غذایی آرسنیک بیشتری جمع می کند. در واقع، این بزرگترین منبع غذایی آرسنیک غیر آلی در شکل سمی تر آن است. در حالی که آرسنیک غذایی معمولاً در مقادیر کم وجود دارد و علائم فوری مسمومیت را ایجاد نمی کند، مصرف طولانی مدت آرسنیک غیر آلی می تواند باعث ایجاد انواع مشکلات عصبی در کودکان و نوجوانان شود، مانند اختلال در تمرکز، یادگیری و حافظه، کاهش هوش و جامعه. اتصالات

بهترین روش پخت برنج که نمی دانستید برنج آبکش شده بخوریم یا مرغ؟ | این برنج ها آرسنیک بیشتری دارند با این روش آرسنیک را از برنج پاک کنید

2. دیابت

برنج حاوی کربوهیدرات هایی است که در واقع برابر با قند است. بنابراین مصرف مکرر برنج در مقادیر زیاد می تواند باعث بیماری دیس شود. تیمی از محققان دریافتند که مصرف روزانه برنج سفید ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و همچنین چاقی را افزایش دهد.

  کاهش درد مفاصل بدون فیزیوتراپی

3. جایی برای یک رژیم غذایی متعادل باقی نمی گذارد

خوردن بیش از حد برنج یا مواد غذایی دیگر می‌تواند باعث شود که سایر مواد مغذی مورد نیازتان را خیلی کم مصرف کنید. با گذشت زمان، بدن از کمبود ویتامین A، روی و آهن رنج می برد.

4. برنج از جذب تعدادی از ویتامین ها و مواد معدنی جلوگیری می کند

برنج زمانی که به مقدار زیاد مصرف شود، جذب مواد مغذی حیاتی مانند روی را کاهش می دهد. وابستگی به برنج به عنوان منبع غذایی غالب نیز منجر به کمبود ویتامین A می شود.

5. بر متابولیسم گلوکز در بدن تأثیر می گذارد

در نتیجه کالری کم و محتوای کربوهیدرات بالا، خوردن بیش از حد برنج می تواند بر متابولیسم گلوکز بدن و تولید انسولین تأثیر منفی بگذارد. این می تواند منجر به افزایش وزن، مقاومت به انسولین و حتی دیابت شود.

6. ایجاد اتساع شکم

برنج به راحتی معده شما را پر می کند و ممکن است احساس نفخ کنید. بلافاصله بعد از خوردن برنج به رختخواب رفتن برای سلامتی مفید نیست. با این حال، خوبی برنج این است که هضم آن آسان است. همچنین، اغلب پس از خوردن برنج احساس گرسنگی می کنید که منجر به پرخوری می شود.

چگونه نفخ معده را درمان کنیم؟ | نفخ شکم را با چند روش ساده از بین ببرید

7. افزایش وزن

برنج پخته شده کالری بالایی دارد و از این رو مصرف برنج می تواند وزن شما را افزایش دهد. برای کنترل وزن، برنج را در حد اعتدال مصرف کنید.

8. باعث بی حالی شود

  چرا زنان برای جلب رضایت آمریکا عفت خود را از دست می دهند؟

اگر در وعده ناهار برنج زیاد می خورید، ممکن است بلافاصله بعد از صرف غذا احساس خواب آلودگی کنید. این به این دلیل است که برنج کالری بالایی دارد و پس از شروع فرآیند متابولیک بدن شما را خسته می کند.

مضرات خوردن برنج خام

مصرف برنج خام با مشکلات سلامتی متعددی همراه است که در ادامه به آنها می پردازیم:

مسمومیت غذایی

مصرف برنج خام یا نیم پز می تواند خطر مسمومیت غذایی را افزایش دهد. این به این دلیل است که برنج می تواند حاوی باکتری های مضر مانند باسیلوس سرئوس (B. cereus) باشد. B. cereus نوعی باکتری است که معمولاً در خاک یافت می شود و می تواند برنج خام را آلوده کند. این باکتری می تواند هاگ هایی را تشکیل دهد که می تواند به عنوان یک سپر عمل کند و به B. Cereus اجازه دهد تا از پخت و پز زنده بماند.

با این حال، این باکتری معمولاً برای برنج تازه پخته شده مشکلی ایجاد نمی کند، زیرا دمای بالا می تواند رشد آن را به حداقل برساند. در حالی که برای برنج خام، نپخته و نامناسب نگهداری شده، دمای پایین می تواند منجر به رشد شود.

مسمومیت غذایی مرتبط با B. Cereus می تواند علائمی مانند تهوع، استفراغ، گرفتگی معده یا اسهال را در عرض 15 تا 30 دقیقه پس از مصرف ایجاد کند.

مشکلات گوارشی

برنج خام دارای چندین ترکیب است که می تواند باعث مشکلات گوارشی شود. برای شروع، حاوی لکتین، نوعی پروتئین است که به عنوان یک حشره کش طبیعی عمل می کند. لکتین ها گاهی اوقات ضد مواد مغذی نامیده می شوند زیرا می توانند توانایی بدن شما در جذب مواد مغذی را کاهش دهند. انسان قادر به هضم لکتین ها نیست، بنابراین آنها بدون تغییر از دستگاه گوارش عبور می کنند و می توانند به دیواره روده آسیب برسانند. این می تواند منجر به علائمی مانند اسهال و استفراغ شود. به طور معمول وقتی برنج پخته می شود، بیشتر این لکتین ها در اثر حرارت از بین می روند.

  ماهانه 40 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی داریم

سایر مشکلات سلامتی

در برخی موارد، میل به برنج خام ممکن است نشانه ای از یک اختلال خوردن باشد که به عنوان پیکا (میل به غذاها یا مواد غیر مغذی) شناخته می شود. اگرچه پیکا غیر معمول است، اما احتمال بروز آن در کودکان و زنان باردار بیشتر است. در بیشتر موارد، موقتی است، اما ممکن است نیاز به مشاوره روانشناسی داشته باشد.

خوردن مقادیر زیاد برنج خام ناشی از پیکا با عوارض جانبی مانند خستگی، درد شکم، ریزش مو، آسیب دندان ها و کم خونی ناشی از فقر آهن همراه است. اگر مشکوک هستید که شما یا شخصی که می شناسید ممکن است پیکا داشته باشد، مهم است که به دنبال مشاوره پزشکی باشید زیرا این وضعیت می تواند عوارض جدی برای سلامتی ایجاد کند.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید