سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین زنان در جهان است، اما با وجود پیشرفت های پزشکی، هنوز هیچ درمانی برای تومورهای پیشرفته محلی وجود ندارد.
یک مطالعه جدید از دانشگاه استرالیای جنوبی (UniSA) ارتباط بین سلولهای سرطان سینه مهاجم و تراکم پروتئین سطح سلولی را نشان داد. این مطالعه نشان می دهد که بین میزان این رابطه و شدت بیماری رابطه مستقیم وجود دارد.
این اولین بار است که این تعامل پروتئین در سلول های حیوانی و انسانی مشاهده می شود. این مطالعه اطلاعات حیاتی در مورد مکانیسم پیشرفت سرطان سینه از خوش خیم به تهاجمی ارائه می دهد.
والنتینا پولتاوتس، یکی از محققین این پروژه گفت: توقف تعامل بین پروتئینهای CXCR4-CCR7 ممکن است درمانهای جدیدی را برای سرطان مهاجم سینه ارائه دهد.
وی افزود: سرطان سینه در سراسر جهان سالانه بیش از 3.2 میلیون زن را مبتلا می کند. سرطان سینه مهاجم بیش از 40 درصد از کل مرگ و میرهای مرتبط با سرطان در زنان را تشکیل می دهد. در حال حاضر هیچ درمانی برای تومورهای متاستاتیک وجود ندارد. به همین دلیل است که ارائه درمان های جدیدی که می تواند سرطان سینه را به سایر قسمت های بدن گسترش دهد بسیار مهم است.
پروتئینهای CXCR4 و CCR7 به تنهایی در بسیاری از انواع سلولها، از جمله سلولهای سرطان سینه یافت میشوند، اما در سلولهای سرطان سینه مهاجمتر و متاستاتیکتر به یکدیگر متصل میشوند تا سیگنالهای خاصی را ارسال کنند که منجر به رشد و حرکت سریع این سلولها میشود.
این تیم سیستمی را توسعه دادند که این پروتئینها را بر روی سطوح سلولهای سرطانی غیرتهاجمی سینه برهمکنش میآورد و نشان داد که چگونه سلولهای سرطانی را تهاجمیتر میکند.
در اوج اپیدمی کووید-19، 98 درصد از موارد غربالگری سینه استرالیا لغو یا به تعویق افتاد و هزاران زن در معرض خطر بیشتری قرار داشتند.
پولتوت گفت: «اگرچه تحقیقات برای بهبود بقای سرطان سینه ادامه دارد، سرمایه گذاری بیشتری برای مبارزه با سرطان که درمان آن دشوار است، مورد نیاز است.
شکی نیست که تحقیقات بیشتر دانش ما را در مورد سرطان سینه بهبود می بخشد. مصمم هستیم قدم به قدم جلو برویم تا درمانی برای این بیماری ویرانگر پیدا کنیم.
این مطالعه در مجله Life منتشر شد.