دستور آشپزی/ طرز تهیه انار برنج شب چله

575452 خبر ناگهانی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، غذاهای برنجی مخلوط جایگاه خاص خود را در سفره ایرانیان دارد. باگالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، سبزی پلو، پلو پهن، مرصع پلو و …. از جمله انواع پلوهای مخلوط هستند که در مهمانی ها طرفداران خود را دارند. انارپلو یا نارپلو یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که با گوشت یا مرغ درست می شود.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه انار پلو، یک شام خوشمزه برای شام

این غذا بیشتر در شیراز و قزوین تهیه می شود و به انار شیرازی یا قزوینی معروف است. انار پلو به دلیل وجود دانه های انار در مواد تشکیل دهنده آن برای شب یلدا بسیار مناسب است و شما می توانید با تهیه این پلو خوشمزه پاییزی یک شام خاص و جدید برای شب یلدا تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه انار پلو را همراه با نکات و تکنیک های مهم مربوط به تهیه آن به شما کاربران گرامی معرفی می کنیم.

مواد لازم برای تهیه انار

برنج: 3 پیمانه
سینه مرغ: 2 عدد
پیاز: 1 عدد
پیاز داغ: نصف پیمانه
دانه های انار: یک و نیم پیمانه
گشنیز تازه: یک و نیم فنجان
سیب زمینی: 1 عدد
زعفران آب پز: 3 قاشق غذاخوری
کشمش پیلوی: نصف پیمانه
بادام و پسته خرد شده: به میزان لازم
کره: 50 گرم
زردچوبه: 2 قاشق چایخوری
فلفل قرمز و نمک: به میزان لازم
روغن مایع: به میزان لازم

نکاتی در مورد مواد خام

1- نکاتی در مورد پیاز

اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین نماینده خانواده پیاز است. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر مصارف تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام و یا در سالاد و دیپ مصرف کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی نیز بهترین انتخاب است. پیاز قرمز فیبر بیشتری نسبت به پیازهای سفید و زرد دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزئین بشقاب استفاده کرد. همچنین برای کباب کردن، سالاد و ساندویچ انتخاب خوبی است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین از آنها برای پخت و پز استفاده نمی شود.

  جنجال بر سر سریال پاییز بالا گرفت/ نامه جبلی به رئیسی

2- نکات مربوط به زعفران

سعی کنید همیشه از زعفران پخته غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران را با آب بیشتری بجوشانید روشن تر می شود و باید زعفران بیشتری مصرف کنید تا به رنگ دلخواهتان برسد. بنابراین روش دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای تهیه زعفران ابتدا زعفران را کاملاً بدون اضافه کردن شکر آسیاب کنید. سپس برای 1 قاشق چایخوری زعفران، 2 قاشق غذاخوری آب جوش و 2 تکه یخ اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد.

زعفران را در ظرف در بسته در فریزر نگهداری کنید و قبل از استفاده اجازه دهید تا در دمای اتاق ذوب شود. بعد از هر بار استفاده، باقی مانده زعفران را در فریزر بگذارید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای دانستن تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی تمیزه کروکوس های کاذب معمولا براق هستند.

3- نکات مربوط به کشمش برای پلو

کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان محافظت می کند. کشمش انواع مختلفی دارد و برای تهیه انار پلو بهتر است از کشمش قرمز برای پلو استفاده کنید.

طرز تهیه انار

۱- ابتدا برای خوش طعم شدن مرغ، آن را با نمک، فلفل قرمز، کمی روغن مایع یا زیتون، پیاز، زردچوبه یا زعفران و یک برگ بو مزه دار کرده و حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از اینکه مرغ مزه دار شد آن را در قابلمه گذاشته و به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم روی اجاق گاز قرار دهید. سپس یک فنجان آب اضافه کنید و اجازه دهید مرغ بپزد. پس از پخت، مرغ را ریش ریش کنید.

  آخرین قیمت ارزهای دیجیتال + امروز 16 آذر 1401

2- در ماهیتابه کمی روغن بریزید و روی اجاق گاز با دمای متوسط ​​قرار دهید. سپس دانه های انار را اضافه کرده و با روغن به مدت ۱ دقیقه تفت دهید. اگر حرارت فر خیلی کم باشد انار خیس می شود. تفت دادن انار باعث حفظ آب آن می شود و در حین پخت آب به برنج برنمی گردد. بعد از تفت دادن انار کشمش و پیازچه را به انار اضافه کنید و سپس گشنیز خرد شده را اضافه کنید (فراموش نکنید با دست خرد کنید). همه مواد را با هم به مدت 1 دقیقه سرخ کنید و سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

3- پس از شستن برنج، آب داغ و نمک را به آن اضافه کنید. نمک را اضافه کنید تا کمی شورتر از حد معمول شود. اجازه دهید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت با نمک خیس کنید تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید حتما برنج را از شب قبل خیس کنید. برای آبکش شدن برنج دو سوم قابلمه را پر از آب کنید و روی اجاق بگذارید و نمک بزنید. وقتی آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید. آبی که به برنج اضافه شده و برنج در آن خیس شده بود را آبکش کنید و برنج خیس شده را در آب در حال جوش بریزید.

حرارت برنج پخته شده نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط ​​به زیاد باشد. در قابلمه را نپوشانید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. وقتی آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار با فاصله و به آرامی هم بزنید تا دانه ها خرد شود. مراقب باشید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج را باید حدود ده تا چهارده دقیقه بجوشانید. البته زمان پخت برنج به نوع آن بستگی دارد. برنج زمانی که دانه ها نرم هستند برای زهکشی مناسب است. اما مغزش همچنان سخت است.

  توزیع تخصص ها بر اساس جهت گیری منطقه ای تضمینی برای آینده شغلی دانش آموزان است / معلمان صنعتی برای تحصیلات دانشگاهی باز شدند

بعد از آبکش کردن برنج، اجازه دهید تا برنج کاملا آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا دانه ها نپزند و همچنین نمک اضافی بین دانه ها گرفته شود تا برنج شور نشود. اگر می خواهید برنج طولانی تر شود، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث شوکه شدن برنج و بلندتر شدن آن می شود. البته مراقب باشید از وسط برنج آب سرد اضافه نکنید و خیلی آرام دور برنج اضافه کنید.

4- در ظرف مناسبی مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید روغن داغ شود. در ته یک قابلمه، سیب زمینی ها را به صورت دایره ای برش دهید. سپس دو لیوان برنج آبکش شده را روی سیب زمینی ها بریزید و 3 قاشق از سس پلو را وسط برنج بریزید. مقداری زعفران، مقداری بادام خلال شده، پسته و مرغ رنده شده اضافه کنید و دوباره برنج را داخل آن بریزید. این کار را لایه به لایه انجام دهید. لایه بالایی باید برنج باشد. حالا کره را به قطعات کوچک برش دهید و روی برنج و اطراف آن قرار دهید و برنج را بپزید و حرارت را کم کنید تا برنج پخته شود. در این مرحله انار خوشمزه شما آماده سرو است، میل کنید.

منبع: بهترین ها

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید