درمان سنگ کلیه با چند درمان خانگی

541882 خبر ناگهانی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سنگ کلیه یکی از دردناک ترین بیماری هایی است که ممکن است برای هر فردی در طول زندگی خود اتفاق بیفتد. با افزودن تعدادی غذای سالم به رژیم غذایی روزانه و حذف مواد مضر می توانیم به بهبود این عارضه دردناک کمک کنیم. سنگ های کلیه رسوبات جامد مواد معدنی (کلسیم، اگزالات و فسفات) هستند که در کلیه ها تجمع می یابند.

بیشتر بخوانید:

دردی که نشان دهنده سرطان پانکراس است

سنگ کلیه علل زیادی دارد و می تواند هر قسمت از دستگاه ادراری از کلیه تا مثانه را درگیر کند و دفع این سنگ ها اغلب بسیار دردناک است. اگر تعداد و اندازه این سنگ ها بزرگتر و بزرگتر شود، ممکن است بیمار نیاز به مصرف مسکن داشته باشد و سعی کند با نوشیدن آب فراوان از شر سنگ کلیه خلاص شود.

این بیماری همچنین دارای علائم خاصی است، درد شدید در پهلو، درد زیر شکم و کشاله ران، درد هنگام ادرار، تهوع و استفراغ، نیاز مداوم به ادرار، تب و لرز (در صورت ابتلا)، علائم سنگ کلیه.

انواع سنگ های کلیه با توجه به ترکیب آنها عبارتند از: اگزالات کلسیم، فسفات کلسیم، اسید اوریک، سیستین.

اگر سنگ کلیه دارید یا مستعد ابتلا به آن هستید و نوع آن را می شناسید، با متخصص منع رژیم غذایی مشورت کنید.

اگر از نوع سنگ کلیه آگاه نیستید، باید از ممنوعیت هایی که برای همه مدل های سنگ کلیه مضر است، پرهیز کنید.

به طور کلی، برای جلوگیری از سنگ کلیه (صرف نظر از نوع آن)، باید از غذاهای پر نمک و نمک، گوشت قرمز و سایر پروتئین های حیوانی خودداری کنید.

به یاد داشته باشید که در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید. آب به رقیق شدن ادرار کمک می کند و از تشکیل سنگ جلوگیری می کند.

در این مقاله می توانید از داروهای خانگی استفاده کنید. با این حال، به هشدارها توجه کنید و به دارویی که به جای مقاله برای شما آورده ایم، نیازی نداشته باشید.

1 آب لیمو:

یکی از بهترین درمان های خانگی برای درمان سنگ کلیه، استفاده از آب لیمو است. می توانید هر چقدر که می خواهید آب لیموی تازه را به طعم مورد علاقه خود اضافه کنید. لیمو حاوی سیترات است. یک ماده شیمیایی که از تبدیل کلسیم به سنگ کلیه جلوگیری می کند. سیترات همچنین می تواند سنگ های کوچک را خرد کرده و باعث کنده شدن آنها با درد کمتری شود.

2. گیاهان ریحان:

ریحان که خوشبختانه در کشور ما به وفور یافت می شود، علاوه بر طعم و عطر خوب، خواص متعددی دارد؛ از جمله اینکه برای سنگ کلیه مفید است. ریحان حاوی اسید استیک است که سنگ کلیه را تجزیه می کند و به فرد کمک می کند تا راحت تر دفع شود. علاوه بر خوردن آن با غذا، می توانید آن را در مخلوط کن بریزید یا آب بنوشید.

جالب است بدانید که در گذشته از آب ریحان برای درمان سنتی مشکلات گوارشی و التهابی استفاده می شده است. امروزه خاصیت ضد التهابی ریحان به دلیل آنتی اکسیدان های فراوان آن به اثبات رسیده است و به همین دلیل می تواند در درمان سنگ کلیه موثر باشد.

می توانید از ریحان خشک یا تازه برای تهیه چای استفاده کنید و چند فنجان در طول روز بنوشید. همچنین می توانید آب ریحان را به اسموتی ها یا آب میوه اضافه کنید.

  مشکل شخصی دلیل غیبت فرزاد مجیدی

هشدار: مراقب باشید که آب ریحان را بیش از شش هفته مصرف نکنید و این می تواند منجر به افت فشار خون، هیپوگلیسمی و افزایش خطر خونریزی شود.

3- سرکه سیب:

اولین موردی که برای درمان خانگی سنگ کلیه معرفی کردیم استفاده از آبلیموی تازه بود. درست است که سایر ترشی ها مانند آبغوره، سرکه سفید و سرکه بالزامیک خواص خوب خود را دارند، اما بعد از آبلیمو، سرکه سیب نقش مهمی در از بین بردن کل سنگ دارد. به همین دلیل، علاوه بر آب لیمو و آبلیمو، خوب است سرکه سیب را با قیمتی مناسب در لیست خود خریداری کنید.

سرکه سیب حاوی اسید استیک است و بنابراین در حل کردن سنگ کلیه موثر است. همچنین می تواند باعث درد کمتر در هنگام ادرار شود. سرکه سیب علاوه بر اینکه برای همه سیب ها مناسب است، خواص بسیار دیگری نیز دارد که برای بهره مندی از آن ها کافی است. دو قاشق غذاخوری از این سرکه را با شش تا هشت اونس (175 تا 225 میلی لیتر) آب تصفیه شده ترکیب کنید و این محلول را هم بزنید. در طول روز.

هشدار: مراقب باشید روزانه بیش از 225 میلی لیتر از این محلول ننوشید.

می توانید سرکه سیب را مستقیماً به سالاد اضافه کنید.

مصرف مقادیر زیاد سرکه سیب منجر به از دست دادن پتاسیم و پوکی استخوان می شود.

افراد مبتلا به دیابت باید مراقب نوشیدن این محلول باشند و قند خون خود را در طول روز به دقت کنترل کنند.

اگر انسولین، دیگوکسین یا دیگوکس مصرف می کنید و از داروهای ادرارآور مانند اسپیرونولاکتون استفاده می کنید، نباید سرکه سیب یا آب مصرف کنید.

4. ویتامین D:

به یاد داشته باشید که هر روز غذاهای غنی از ویتامین D را در رژیم غذایی خود بگنجانید. ویتامین D به بدن کمک می کند کلسیم بیشتری جذب کند. امروزه بسیاری از غذاها با ویتامین D غنی شده اند. همچنین در ماهی های روغنی مانند سالمون، زرده تخم مرغ و پنیر یافت می شود.

هشدار: ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که می تواند در مقادیر زیاد باعث مسمومیت شود. بهترین راه جذب ویتامین D از طریق نور خورشید و استفاده از غذاهای طبیعی است. اگر می خواهید مکمل این ویتامین مصرف کنید، حتما از طریق آزمایش سطح ویتامین D بدن خود را بررسی کنید و زیر نظر پزشک مصرف کنید.

5. آب کرفس:

به نظر می رسد آب کرفس در دفع سمومی که در ایجاد سنگ کلیه نقش دارند نقش رنگی دارد و سالهاست که به عنوان یک درمان سنتی و خانگی برای سنگ کلیه مورد استفاده قرار می گیرد.

برای تهیه آب کرفس کافیست چند ساقه کرفس را با آب در مخلوط کن بریزید و عصاره حاصل را در طول روز بنوشید.

اگر فشار خون پایین دارید، جراحی می کنید یا اختلالاتی دارید که منجر به خونریزی می شود، نباید آب کرفس بنوشید.

همچنین اگر از لووتیروکسین، لیتیوم یا لیتیوم، ضدآفتاب‌هایی مانند سوترت یا ایزوترتینوئین و آرام‌بخش‌هایی مانند آلپرازولام یا زاناکس استفاده می‌کنید، نباید آب کرفس بنوشید.

  پرسپولیس خواهان دریافت ITC رضاییان است

6. آب انار:

قرن هاست که از آب انار برای بهبود عملکرد کلیه استفاده می شود. جالب است بدانید که آب انار سموم و سنگ ها را از طریق ادرار دفع می کند. انار سرشار از آنتی اکسیدان است و می تواند کلیه ها را سالم نگه دارد و از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری کند. مصرف آب انار همچنین اسیدیته ادرار را کاهش می دهد و کاهش اسیدیته باعث کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه در آینده می شود. محدودیت خاصی برای مصرف آب انار در طول روز وجود ندارد. اما اگر از درمان های کبد، درمان های فشار خون مانند دیورل یا کلروتیازید و روزوواستاتین یا کرستور استفاده می کنید، نباید آب انار بنوشید.

7. عصاره ریشه قاصدک:

قاصدک یک مقوی مناسب برای کلیه است که به عنوان محرک صفرا نیز عمل می کند. به نظر می رسد این ویژگی قاصدک باعث دفع مواد زائد، افزایش ادرار و بهبود هضم می شود. قاصدک همچنین حاوی انواع ویتامین های A، B، C و D و مواد معدنی مهمی مانند پتاسیم، آهن و روی است.

می توانید چای ریشه قاصدک بخرید یا ریشه قاصدک خود را با پوست پرتقال، زنجبیل و سیب درست کنید تا مزه دار شود. به خاطر داشته باشید که برخی افراد ممکن است پس از مصرف این چای دچار سوزش سر دل شوند.

همچنین اگر از داروهای رقیق کننده خون، آنتی بیوتیک ها، آنتی اسیدها، لیتیوم و دیورتیک ها مانند اسپیرونولاکتون استفاده می کنید، نباید از این دارو استفاده کنید.

هشدار: قبل از استفاده از چای ریشه قاصدک، حتما با پزشک خود مشورت کنید، زیرا این گیاه می تواند با بسیاری از داروهای دیگر تداخل داشته باشد، همچنین می توانید این مقاله را در مورد موارد مصرف، فواید و عوارض جانبی مطالعه کنید.

8. مصرف بیش از حد مایعات:

آب به عنوان بهترین نوشیدنی مایع باید در زندگی روزمره افراد مبتلا به سنگ کلیه یا مستعد ابتلا به سنگ کلیه باشد و باید به گونه ای نوشیده شود که رنگ ادرار بسیار روشن باشد. ادرار تیره در بسیاری از موارد نشان دهنده کمبود آب است.
مصرف هر ساعت یک لیوان آب جوشانده املاح موجود در ادرار را رقیق کرده و در بیماران مبتلا به این بیماری سنگ ها را سریعتر و راحت تر دفع می کند.

9. تربچه و تربچه:

استفاده از ترب و شلغم به خصوص ترب سیاه به صورت رنده شده ترب یا آب ترب که با معده خالی میل شود نیز از دیگر خوراکی های مفید برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه است. ترب سیاه حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین ها از جمله ویتامین A، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین E، پتاسیم، منیزیم، آهن، روی، اسید فولیک و کلسیم است و به همین دلیل خواص و فواید بسیاری برای بدن دارد.
جالب است بدانید که مصرف ترب علاوه بر بهبود سنگ کلیه، برای بهبود سنگ کیسه صفرا نیز مفید است.

10. ویتامین E:

غذاها غذاهای غنی از ویتامین E مانند انواع توت ها (مانند تمشک و …)، روغن زیتون، بادام، آووکادو و کدو تنبل غذاهای مناسبی برای ویتامین E هستند. این ویتامین دارای خواص آنتی اکسیدانی است و به کاهش اگزالات ها و سایر سموم در بدن کمک می کند. . . ویتامین E از آسیب به غشاهای مخاطی جلوگیری می کند و در نتیجه خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد.

  تحریم ها سلاحی برای کشورهای گرسنه هستند/ جامعه بین المللی برای کمک به اتباع خارجی در ایران

به یاد داشته باشید که نیاز روزانه بدن به ویتامین E معادل 1500 واحد ویتامین E طبیعی و 1100 واحد مکمل ویتامین E (مکمل) است. این ویتامین همچنین محلول در چربی است و در صورت مصرف خودسرانه باعث مسمومیت کبدی می شود.

علاوه بر غذاهایی که برای بهبود سنگ کلیه توصیه می شود، بهتر است بدانید که خوردن یک سری مواد غذایی که جزء زندگی روزمره ما هستند در ایجاد و تشدید سنگ کلیه موثر است، این عادات مضر عبارتند از:

1- مصرف نوشیدنی ها و قندهای مصنوعی:

اگر فکر می کنید که نوشیدن نوشابه به هضم موثر غذا کمک می کند، در اشتباهید. بر اساس مطالعات علمی، فروکتوز موجود در این نوشیدنی ها خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. مصرف روزانه یک قوطی نوشابه خطر ابتلا به سنگ کلیه را تا 23 درصد افزایش می دهد.

2_ مصرف زیاد پروتئین های حیوانی:

تخم مرغ (گوشت قرمز، شکار، کنسرو، کله پاچه، جگر، قلب و کله پاچه)، تخم مرغ

این فرآیند باعث افزایش اسید اوریک در بدن و افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه می شود. افرادی که گیاهخوار هستند یا ماهی بیشتری می خورند 30 تا 50 درصد کمتر به این عارضه مبتلا می شوند.

مصرف زیاد مکمل های ویتامین C:

طبق مطالعات اخیر، مکمل های ویتامین C باعث ایجاد سنگ کلیه می شوند. افرادی که بیش از ۷ مکمل ویتامین C در هفته مصرف می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. زیرا ویتامین C به شکل اگزالات دفع می شود و می تواند به سنگ کلیه تبدیل شود. البته هیچ ارتباطی بین غذاهای طبیعی سرشار از این ویتامین و سنگ کلیه وجود ندارد.

4- به اندازه کافی مرکبات دریافت نمی کنید:

مرکبات حاوی سیترات هستند. ترکیباتی که خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهند. افزودن لیمو به آب آشامیدنی یک راه آسان برای جلوگیری از سنگ کلیه است.

5- مصرف کم کلسیم:

اکثر مردم معتقدند که کاهش مصرف کلسیم خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد. این فرض نادرست است، زیرا تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که رژیم‌های غذایی کم کلسیم دارند بیشتر در معرض ابتلا به سنگ کلیه هستند. استفاده از غذاهای طبیعی حاوی کلسیم توصیه می شود. و بهترین زمان برای جذب کلسیم شب است.

6_خوردن زیاد سبزیجات تیره:

این سبزیجات سرشار از اگزالات هستند و همانطور که گفته شد این ماده خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. اگر سابقه سنگ کلیه دارید، کمتر از این سبزیجات مصرف کنید.

7- کم آبی بدن:

اهمیت مصرف مایعات برای سلامتی به ویژه در جلوگیری از تشکیل و دفع سنگ کلیه و شن و ماسه بر هیچکس پوشیده نیست.
ننوشیدن آب کافی خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. اطمینان حاصل کنید که حداقل 2 لیتر مایعات در روز می نوشید.

8- مصرف زیاد نمک

مصرف زیاد نمک میزان کلسیم دفع شده از کلیه ها را افزایش می دهد و خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. بیشتر نمکی که ما مصرف می کنیم در غذاهای فرآوری شده یافت می شود.

منبع: آژانس اطلاع رسانی سلامت

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید