در این سند مدرسه از نظر کتب درسی، مدیریت، معلمان، والدین، محیط آموزشی و فیزیکی و هر آنچه مربوط به مدرسه است توضیح داده شده است.
علی محبی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تدوین سند راهبردی پژوهشگاه و تلاش برای تحقق بعد پژوهشی سند تحول بنیادین تا سال 1405، اظهار کرد: یکی از چالش های ما عدم توجه به پژوهش محوری است. در سطوح مدیریتی مدارس اگرچه سازماندهی پژوهش و برنامه ریزی آموزشی از حافظه محوری به شایستگی محوری تبدیل شده است، اما این موضوع هنوز نهایی نشده است.
وی افزود: یکی از اولویت های پژوهشی ما «مدرسه سطح تحول بنیادین» است. وظیفه پژوهشکده طراحی الگوی مدرسه در سطح سند تحول است و باید مشخص کند مدرسه در سطح سند تحول بنیادین چه ابعاد و مولفه هایی دارد و برای هر جزء چه شاخص ها و استانداردهایی دارد. سپس می توانند مدارس را بر اساس آن رتبه بندی کنند.
وی با بیان اینکه بیش از 90 درصد کار ما در دوره اولیه انجام شده و تا پایان آذرماه نهایی می شود، گفت: بر این اساس مدرسه از نظر کتب درسی، مدیریت، در سطح سند تحول قرار دارد. معلمان، والدین، محیط آموزشی و فیزیکی و تمامی موارد مربوط به مدرسه توضیح داده خواهد شد.
وی افزود: مطالعات بین المللی در این زمینه انجام شده و اسناد تحول بسیار دقیق ارزیابی و تحلیل شده است و این یک الگوی کامل است که می تواند مرجع باشد.
به گزارش ایسنا، وزیر آموزش و پرورش از رتبه بندی مدارس خبر داد و گفت: تحول را باید از مدرسه شروع کنیم. اکنون به دنبال تهیه مدل رتبه بندی مدارس و رتبه بندی مدارس هستیم. مؤسسه تحقیقات آموزشی و مرکز ارزشیابی آموزشی تحت این مدل فعالیت می کنند.
وی همچنین گفت: رتبه بندی مدارس یکی از مراحل اجرای تحول اساسی است که باید انجام دهیم. بررسی های میدانی نیز برای تعیین الگوی رتبه بندی مدارس شاخص سند در حال انجام است.