معاون سابق رئیس جمهور آمریکا که اخیرا به سرزمین های اشغالی سفر کرده است، می گوید رئیس جمهور بعدی آمریکا جمهوریخواه خواهد بود و توافق هسته ای با ایران را زیر پا می گذارد.
مایک پنس معاون رئیس جمهور سابق آمریکا سه شنبه شب در مصاحبه ای اختصاصی با روزنامه یهودی اسرائیل هیوم، طرح جامع اقدام مشترک را تشریح کرد.
مایک پنس گفت: «هرکسی که پای میز مذاکره میآید (در وین یا …) باید بداند که در سال 2025، زمانی که رئیسجمهور و دولت ما جمهوریخواهان خواهند بود – همانطور که برنامه جامع اقدام مشترک برای احیای این کشور نیز چنین است. ما بخشی از یک گروه آمریکایی در دولت جدید خواهیم بود که برای پایان دادن به توافق هسته ای تلاش خواهد کرد.»
دونالد ترامپ، معاون سابق رئیس جمهور آمریکا که اخیراً به سرزمین های اشغالی سفر کرده و روز گذشته در تل آویو با نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار و گفت و گو کرد، در بخشی دیگر از سخنان خود افزود: فکر می کنم حزب جمهوری خواه در انتخابات میان دوره ای 2022 مسئولیت مجلس نمایندگان را بر عهده خواهد گرفت. و سنا و من معتقدیم که در سال 2024 به کاخ سفید باز خواهیم گشت.
به گزارش شبکه هفتم تلویزیون صهیونیستی، مایک پنس در بیانیه دیگری در هتل کینگ دیوید گفت که رژیم صهیونیستی همیشه در راس اولویت های آمریکا بوده و تعهد واشنگتن به امنیت عمیق است. “اگر به آن برگردیم. زور، ما این توافق با ایران را نقض خواهیم کرد.»
این اظهارات زمانی بیان می شود که ایران در سال 2015 با کشورهای موسوم به 1+5 برای حل تنش ها بر سر برنامه هسته ای خود به توافق رسید. اگرچه آژانس بینالمللی انرژی اتمی تایید میکند که ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده است، اما دولت آمریکا بهطور غیرقانونی و یکجانبه در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ در 7 می 1997 از برجام خارج شد. این اقدام حتی از سوی متحدان اروپایی واشنگتن نیز مورد انتقاد قرار گرفته است.
مایک پنس، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا از توافق احتمالی دولت بایدن و ایران پیش از مذاکرات وین صحبت می کند. بایدن در طول مبارزات انتخاباتی 2020 و پس از روی کار آمدن دولت ترامپ همواره منتقد صریح خروج دولت ترامپ از توافق برجام بوده است.
دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی ایران و ایجاد جنگ اقتصادی علیه این کشور به بهانه های مختلف تحریم هایی را اعمال کرده است. واشنگتن از شرکت های آمریکایی و کشورهای ثالث می خواهد که تحریم ها را رعایت کنند.
با این حال دولت بایدن ضمن اذعان به شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران، از انجام اقدامات لازم برای بازگشت به برجام خودداری کرده و عملاً سیاست ترامپ علیه ایران را دنبال می کند.
بایدن و مشاورانش گفتند که قصد دارند ایالات متحده را به برجام بازگردانند، اما میخواهند از بازگشت به برجام به عنوان «سکویی برای قویتر و طولانیتر کردن توافق» استفاده کنند. جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که با توجه به اینکه آمریکا یکی از طرفهای نقض برجام بوده است، این واشنگتن است که باید با لغو تحریمها به توافق بازگردد و پایبندی به تعهدات آمریکا باید تایید شود. .
در هشت دور گذشته، مذاکرهکنندگان غربی با استفاده از تاکتیکهای اتهامآمیز، تزریق فوریت مصنوعی به مذاکرات و طرح مطالبات صریح، تلاش کردهاند توپ را به سمت تصمیمگیری ایران بیاندازند.