به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، صالح محمدی گفت: لازم است مزارع برنج باز شود تا آب باران از مزارع به داخل زهکش ها سرازیر شود تا از آسیب به شالیزارها جلوگیری شود، لذا کشاورزان باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند.
وی افزود: برنج کاران پس از ساعت 10 صبح باید خوشه های طلایی برنج را به صورت مکانیکی یا دستی برداشت کنند تا به دانه های برنج آسیبی نرسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تاکنون 59 هزار و 400 هکتار معادل 25 درصد از شالیزارهای استان به مرحله برداشت رسیده است و در 9 هزار و 678 هکتار از شالیزارهای گیلان خوشه های برنج جمع آوری شده که از این میزان 7 هزار و 700 هکتار است. هکتار از آن به صورت مکانیزه برداشت می شود.
محمدی با اشاره به اهمیت کاشت و برداشت مکانیزه برنج معتقد است: برداشت مکانیزه برنج باعث کاهش هزینه ها و افزایش سرعت می شود.
گیلان با داشتن 238 هزار هکتار شالیزار بزرگترین تولیدکننده انواع برنج بومی و باکیفیت در کشور است که از نظر سطح زیر کشت رتبه اول و در تولید برنج رتبه دوم را در کشور دارد.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی از ارقام باکیفیت و ارقام گوهر و سپیدرود از ارقام پرمحصول هستند که در شالیزارهای گیلان کشت میشوند و 85 درصد از تولید برنج گیلان را تشکیل میدهند.
هواشناسی گیلان نسبت به وقوع بارندگی در استان اخطار زردی صادر کرد که بر اساس جدول پیش بینی استان در روزهای آینده، بارش باران گاهی به صورت موقتی شدید، در برخی نقاط وزش باد و رعد و برق شدید خواهد بود. دمای هوا بین 2 تا 5 درجه به طور متوسط کاهش می یابد، احتمال تگرگ و آلودگی مه در استان پیش بینی می شود.
همچنین از بعدازظهر شنبه تا اواسط هفته با حرکت سامانه بارشی به منطقه، افزایش ابر، کاهش نسبی دما و تا روز سه شنبه رگبار پراکنده و رعد و برق پیش بینی می شود.
سیلابهای منطقهای، افزایش ناگهانی سطح آب رودخانهها و طغیان آنها، سیلابهای موقت و منطقهای بهویژه در ارتفاعات و شیبها، رانش زمین، تخریب پلها، صاعقه، آسیب به سازهها و شکستن درختان در اثر وزش باد شدید. قابلیت های حین کارکرد این سیستم زمان است.
منبع: ایرنا