به گزارش وب سایت نیو اطلس، محققان دانشگاه پورتسموث دریافتند افرادی که غذاهای قرمز می خورند در طول وعده های غذایی نمک کمتری مصرف می کنند و به نوعی حس چشایی آنها قوی تر است.
لورنزو استافورد، یکی از نویسندگان جدیدترین مطالعه در مورد تأثیر رنگ و شکل هندسی غذا بر طعم آن، توضیح داد: رژیم های غذایی محدود می تواند منجر به کمبودهای تغذیه ای و همچنین مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی، ضعیف شدن سلامت استخوان ها و مشکلات دندانی شود. .
به گفته استافورد، نتایج این مطالعه اخیر می تواند در کمک به افراد حساس برای پذیرش طیف وسیع تری از غذاها مفید باشد.این دانش می تواند برای کسانی که سعی در گسترش لیست غذایی خود دارند مفید باشد.
به عنوان مثال، اگر می خواهید شخصی را تشویق کنید که سبزیجات بیشتری با طعم کمی تلخ امتحان کند، می توانید سبزیجات را در بشقاب یا ظرفی سرو کنید که شیرینی آنها را افزایش دهد.
همانطور که می دانید اعضای خانواده به راحتی می توانند موقعیت های استرس زا و اضطراب آور ایجاد کنند. در این حالت افرادی که به غذا خوردن حساس هستند هنگام غذا خوردن دچار شرم یا تنش عصبی می شوند.
یک مطالعه در سال 2018 تخمین زد که تقریباً از هر پنج بزرگسال آمریکایی یک نفر می تواند از نظر بالینی به عنوان حساس طبقه بندی شود. بنابراین، تحقیق در مورد راه هایی برای کمک به این افراد در تعامل بهتر با غذاهای مختلف می تواند نتایج ارزشمندی برای سلامتی داشته باشد.
این تحقیق جدید بر اساس یک مطالعه اساسی در سال 2011 است که به چگونگی تأثیر ظروف غذا با رنگ های مختلف بر درک طعم افراد پرداخته است.
در آزمایشهای جدید، با استفاده از طرحی شبیه به مطالعه سال 2011، محققان شرکتکنندگان را بر حسب شیرینی، شوری و تمایل کلی به میانوعدهای که از ظروف با رنگهای مختلف خوردهاند، رتبهبندی کردند.
در این مثال، میانوعده چیپس سیبزمینی با نمک و سرکه بود که از ظرف قرمز، آبی یا سفید مصرف میشد.حدود 50 شرکتکننده انتخاب شدند که بر اساس یک پرسشنامه استاندارد شده بهعنوان افراد حساس یا اجباری طبقهبندی شدند.
نتایج نشان داد افرادی که از کاسههای قرمز یا آبی استفاده میکردند این میانوعده را در مقایسه با کاسه سفید شورتر میدانستند.به طور کلی افرادی که غذاهای تند میخورند، هنگام خوردن از کاسه قرمز این میانوعده را کمتر میل میکردند.
جالب است بدانید که رنگ ظرف توسط افرادی که سریع و معمولی غذا می خورند نسبتاً بی تأثیر است.تحقیقات دیگر نشان می دهد که شکل و رنگ بشقاب روی غذا تأثیر می گذارد.
مطالعهای در سال 2013 که روی ظروف سیاه یا سفید و مربع یا گرد انجام شد، نشان داد که بشقابهای گرد و سفید تمایل به بهبود قضاوتهای اساسی در مورد غذا، مانند شیرینی یا شدت طعم دارند. قضاوتهای پیچیدهتر، مانند کیفیت درک شده یا علاقه را میتوان با ظروف مربع مشکی
این مطالعه جدید در مجله Food Quality and Preference منتشر شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان