آموزش آشپزی/دستور پخت چند غذای اصیل کرمانی

573985 خبر ناگهانی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، طبیعت همیشه الهام بخش آشپزی بوده است. از قدیم الایام مردم هر شهر و استان بر اساس مواد اولیه ای که در شهرشان یافت می شود غذاهای مقوی و سالم و مناسب با شرایط اقلیمی آن منطقه را طبخ می کردند. از آنجایی که استان کویری کرمان زمستان‌های بسیار سردی دارد، مردم سعی می‌کنند غذاهایی بپزند که طبیعتی گرم دارند و انرژی و گرمای مورد نیاز بدنشان را تامین می‌کنند. به همین دلیل در بیشتر غذاهای خود از زیره استفاده می کردند. علاوه بر این، آنها مجبور بودند غذاهایی بپزند که در گرمای طاقت فرسا تابستان و کاهش گرمای بدن، خنک باشد. به همین دلیل است که پنیر و دوغ حرف اول را در غذاهای تابستانی این استان می زنند.

بیشتر بخوانید:

زیره، کشک و پسته 3 ماده اصلی و موثر در غذاهای این استان هستند و کمتر غذایی پیدا می شود که یکی از این سه ماده را نداشته باشد. در این مطلب به ارائه چند غذای مقوی این استان می پردازیم.

زیره برنج کرمانی

زیره یا زیره پلو یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین غذاهای سنتی کرمانی است که با زیره سیاه یا مخلوط زیره سیاه و سبز تهیه می شود. زیره پلو به دلیل طبع گرم زیره و سرد بودن برنج، خاصیت متعادلی پیدا می کند و به همین دلیل برای پاییز و زمستان مناسب است. همچنین به رفع سوء هاضمه، نفخ و کاهش وزن کمک می کند. زیره برنج را می توان با مرغ، گوشت چرخ کرده یا گوشت درست کرد.

ماده خام

سه فنجان برنج

سینه مرغ کامل سه تکه

یک عدد پیاز بزرگ

چهار قاشق غذاخوری زیره سیاه

نمک و فلفل و زعفران به میزان لازم

برگ بو یا چوب دارچین

نحوه تهیه آن

مرحله اول

نمک و فلفل را به تکه های مرغ اضافه کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم

پیاز را حلقه حلقه می کنیم و کف قابلمه می گذاریم.

سطح سوم

مرغ ها را روی پیازها بگذارید، برگ بو یا چوب دارچین را روی آن ها بگذارید، در قابلمه را ببندید و حرارت زیر قابلمه را کم کنید.

مرحله چهارم

مرغ کم کم آب آزاد می کند. در این مرحله می توانید مقداری زعفران آب پز بریزید. اجازه دهید مرغ آبکش شود و در روغن خود کمی تفت دهید.

مرحله پنجم

برنج را آبکش کرده و سپس زیره را به آن اضافه کنید. مقدار زیره به ذائقه شما بستگی دارد که می توانید کم و بیش اضافه کنید.

مرحله ششم

کف قابلمه را کمی روغن بریزید و ته قابلمه را به دلخواه قرار دهید. مقداری دانه زیره را کف ظرف بپاشید؛ تکه های مرغ روی آن قرار می گیرد و دوباره برنج و مرغ قرار می گیرد. این عمل را به صورت لایه لایه انجام دهید و سپس حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید و وقتی شروع به دم کشیدن کرد حرارت را کم کنید.

  ارائه تسهیلات پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد به شرکت های دانش بنیان

مرحله هفتم

مخلوط آب و روغن را روی برنج بریزید و اگر آب مرغ باقی مانده بود می توانید به جای آب و روغن از آن استفاده کنید.

پنیر کوتاژ و آب بادمجان

شاید نام آن برایتان عجیب باشد یا فکر قرار دادن آن در آب بادمجان برایتان جذابیتی نداشته باشد، اما تا زمانی که این آبگوشت متفاوت را امتحان نکنید، نمی توانید تصور دقیقی از طعم خوشمزه آن داشته باشید.

ماده خام

یک لیوان پنیر رنده شده

500 گرم گوشت چرب با استخوان

نخود و لوبیا سفید 200 گرم

یک عدد سیب زمینی پوست کنده

پیاز متوسط ​​یک عدد

بادمجان 8 عدد

یک عدد چغندر خرد شده

4 عدد خیار

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

نحوه تهیه آن

مرحله اول

نخود و لوبیا را از شب قبل خیس می کنیم و هنگام پخت آبکش می کنیم و می شوییم. پیاز را به چهار قسمت برش دهید. گوشت بدون استخوان را به همراه پیاز و حبوبات روی اجاق بگذارید. بعد از 2 ساعت زردچوبه، فلفل سیاه و سیب زمینی را اضافه کنید. پس از پخته شدن سیب زمینی ها از روی حرارت بردارید. آب این غذا نباید خیلی کم باشد.

مرحله دوم

بادمجان ها را پوست گرفته و پس از خیساندن در آب و خشک کردن، در روغن سرخ کرده و کنار می گذاریم. چغندرها را کف سینی بچینید و بادمجان ها را روی آن بچینید. آب گوشت را روی آن بریزید و در تابه قرار دهید تا بپزد.

سطح سوم

سپس نصف بادمجان ها را با مقداری آب و پنیر مخلوط کرده و له می کنیم. سپس آن را به آبگوشت اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا گرم بماند.

مرحله چهارم

باقیمانده بادمجان ها را در ظرفی با چغندر آب پز بچینید و کناره های ظرف را با خیارهای پوست کنده و خلال شده تزئین کنید. مردم کرمان معتقدند چغندر و خیار گرمای بادمجان را کنترل می کند.

کدو حلوایی

کدو تنبل یکی دیگر از مواد اولیه ای است که مردم استان کرمان در غذاهای خود از آن بسیار استفاده می کنند. کدو حلوایی بدون شک یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که با کدو حلوایی درست می شود. این غذای بسیار مقوی و خوشمزه را می توانید در صبحانه نیز سرو کنید.

  نوه بدشانس عکسی را از مادربزرگ در حال مرگ خود به سرقت برد

ماده خام

کدو حلوایی 500 گرم

شوید خرد شده 2-3 قاشق غذاخوری

روغن مایع 2-3 قاشق غذاخوری

2 قاشق غذاخوری آرد گندم

2 عدد تخم مرغ

150 گرم پنیر سفید

نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه غذاهای اصیل کرمانی

نحوه تهیه آن

مرحله اول

ابتدا کدوها را رنده کرده سپس تخم مرغ ها را به آنها اضافه کنید.

مرحله دوم

در ظرفی جداگانه آرد گندم و رازیانه را مخلوط کرده و به کدوها اضافه کنید.

سطح سوم

در آخر پنیر خرد شده، نمک و فلفل را اضافه کرده و ظرف مناسب فر را با روغن مایع آغشته کرده و تمام مواد را داخل آن بریزید.

مرحله چهارم

می توانید مواد را مانند کاکائو برشته کنید یا به مدت 30 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید تا طلایی شوند و سپس سرو کنید.

خورش پسته

این غذا در اصل متعلق به مردم رفسنجان (کرمان) است. خورش پسته که بسیار دلچسب و خوشمزه است با پسته محلی عالی درست می شود. خورش پسته نوعی غذای شاهانه محسوب می شود و در مجالس و مراسم ویژه این استان تهیه می شود.

ماده خام

سینه مرغ 500 گرم

300 گرم پسته

یک عدد پیاز

رب انار 5 قاشق غذاخوری

زعفران پخته 4 قاشق غذاخوری

روغن به میزان لازم

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

شکر به میزان لازم

طرز تهیه غذاهای اصیل کرمانی

نحوه تهیه آن

مرحله اول

ابتدا مغز پسته را آسیاب کنید. این کار را تا حدودی انجام می دهیم تا شبیه خمیر چرب و طرح دار شود.

مرحله دوم

پیاز را پوست بگیرید و خیلی ریز رنده کنید یا خرد کنید. رب انار را در یک لیوان آب حل کنید تا یکدست شود. سپس سینه مرغ را مکعبی خرد کرده و آماده نگه دارید.

سطح سوم

ابتدا در ظرف مناسبی ترجیحاً سفالی یا سنگی مقداری روغن بریزید و مقداری پیاز را تفت دهید. وقتی پیاز نرم شد، پسته ها را اضافه کرده و کاملا تفت دهید.

مرحله چهارم

در این مرحله ادویه و مرغ را به همراه رب انار و آب جوش به خورش اضافه می کنیم. سپس درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مرغ بپزد و آب خورش کم شود.

مرحله پنجم

حالا خورش پسته ما کاملا پخته است. در این مرحله زعفران و نمک را اضافه می کنیم و می گذاریم کاملا جا بیفتد و داخل روغن بیفتد. بعد از این مرحله خورش شما با برنج آماده سرو است.

بز محبوب و محبوب

بزقرمه غذای لذیذ کرمانی هاست. اگر به دنبال یک غذای سنتی بسیار متفاوت و خوش طعم هستید، بز گورمه را امتحان کنید که به گفته خیلی ها طعم فوق العاده ای دارد.

  نماینده مجلس خواستار پایان دادن به رفتار تحقیرآمیز خودروسازان نسبت به مردم است -

ماده خام

200 گرم نخود خیس خورده بدون پوست

400 گرم گوشت سرد یا ماهیچه

پنیر کوتیج 1 و 1/3 فنجان

یک عدد سیب زمینی

یک عدد پیاز بزرگ

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان دلخواه

زعفران آب پز یک و نیم قاشق غذاخوری

5 حبه سیر له شده

فلفل قرمز، Chirda Chirda و Jojen Chili برای تزئین

در صورت تمایل، گردو و به مقدار دلخواه

نحوه تهیه آن

مرحله اول

نخودها را از شب قبل خیس کنید و سپس نخودها را پوست بگیرید و نیم پز کنید.

مرحله دوم

در قابلمه ای پیاز را نگینی خرد کرده و تفت دهید تا سبک شود. سپس سیر فشرده یا رنده شده را اضافه کنید. نگذارید سیر زیاد سرخ شود چون تلخ می شود. پیاز زیاد سرخ نمی شود، چون برای سرخ کردن گوشت به آب پیاز نیاز داریم.

سطح سوم

زردچوبه را به سیر و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خام شود. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. وقتی رنگ گوشت کاملا قهوه ای شد، نخود و سیب زمینی نیم پز را اضافه کنید. برای پختن گوشت، نخود و سیب زمینی کمی آب اضافه کنید. مقدار آب باید نیمی از مواد داخل قابلمه را بپوشاند و نه بیشتر.

مرحله چهارم

اگر می خواهید بز را به عنوان خورش سرو کنید باید کمی آبدارتر باشد. اما اگر قصد دارید خورش را با نان سرو کنید، باید آب آن کاملا آبکش شود، چون می خواهیم دوباره آن را با پنیر بپزیم.

مرحله پنجم

در این مرحله بعد از پخت گوشت بز آن را با گوشت کوب دستی یا برقی بکوبید. بعد از کوبیدن پنیر بزی، مقداری فلفل چیلی، کشک (2 تا 3 قاشق غذاخوری برای تزئین) و زعفران به آن اضافه کنید و اجازه دهید 20 دقیقه دیگر با کشک بجوشد.

مرحله ششم

پس از اضافه کردن پنیر، نمک و فلفل را اضافه کنید و آن را اندازه کنید. آبگوشت بز کرمانی ما آماده است. آب گوشت را با پنیر دلمه، فلفل تند، پیاز تند، سیر داغ و در صورت تمایل گردو تزیین کنید. اگر خورش بز می خورید روی آن را با پیازچه، پیازچه، پیازچه و کشک تزیین کنید و با برنج سرو کنید.

نکته

در برخی از شهرهای کرمان از برنج برای تهیه گوشت بز نیز استفاده می شود، در این صورت در 40 دقیقه آخر پخت به این مقدار مواد ½ پیمانه برنج اضافه کنید تا برنج با بقیه مواد خوب بپزد. .

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید