به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نتایج یک مطالعه گذشته نگر توسط انجمن رادیولوژی آمریکا بر روی بیماران با سابقه عفونت کروناویروس نشان داد که میزان سفتی کبد تا چند هفته پس از ابتلا به این بیماری خیلی بیشتر از افراد مبتلا نبود. عفونت حاد ویروس کرونا این در کنار کرونا است.
بیشتر بخوانید:
سفتی کبد (LS) ارتباط نزدیکی با فیبروز کبدی در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کبدی دارد، اما در بیماران مبتلا به هپاتیت حاد، نارسایی حاد کبدی و کلستاز نیز افزایش می یابد. در واقع، سفتی کبد، که بر حسب کیلوپاسکال بیان میشود، یک آزمایش غربالگری سریع و عالی برای سیروز کبدی است و میتوان آن را به صورت غیرتهاجمی با الاستوگرافی موج برشی اندازهگیری کرد. در این راستا مطالعات قبلی نشان داده است که سفتی برابر یا بالاتر از 9.6 کیلو پاسکال با بیماری شدید کرونری همراه است و سفتی کبد می تواند به عنوان شاخص فیبروز مورد استفاده قرار گیرد. با این حال، مشخص نیست که آیا سفتی کبد در طول زمان ادامه می یابد و منجر به آسیب کبدی می شود یا خیر.
در مطالعه ارائه شده، محققان بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون از الاستوگرافی امواج برشی اولتراسوند (SWE) برای مقایسه سفتی کبد در بیماران مبتلا به عفونت شدید کرونری و افراد سالم استفاده کردند. محققان سه گروه از بیماران را ایجاد کردند، گروه اول بیماران کرونایی بودند که نتایج آزمایش PCR آنها مثبت بود و حداقل 12 هفته قبل از آزمایش گرفته شدند. گروه دوم یک گروه کنترل تصادفی بودند که در طول اپیدمی کووید 19 تحت الاستوگرافی قرار گرفتند اما سابقه ابتلا به کرونا نداشتند و گروه سوم شامل یک نمونه تصادفی از بیماران قبل از اپیدمی کرونا بود.
علاوه بر این، 131 بیمار با میانگین سنی 55.5 سال در این مطالعه شرکت کردند که 31 نفر از آنها برای کرونا مثبت بودند و اسکن ها به طور متوسط 44 هفته پس از آلوده شدن شرکت کنندگان به ویروس انجام شد.
پس از تجزیه و تحلیل داده ها، محققان به این نتیجه رسیدند که عفونت کروناویروس با افزایش سفتی کبد مرتبط است و منعکس کننده آسیب دائمی کبد پس از عفونت است. با این حال، دکتر فیروز حیدری، محقق ایرانی الاصل این مطالعات، در بیانیهای گفت: «هنوز نمیدانیم که آیا افزایش سفتی کبد پس از ابتلا به کووید-۱۹ منجر به پیامدهای نامطلوب بیمار میشود یا خیر». : در حال حاضر در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا شدت علائم حاد مرتبط با کرونا، شدت آسیب طولانی مدت کبدی را پیشبینی میکند یا خیر، و این مطالعات به زمان بیشتری نیاز دارد.
منبع: سلامت نیوز
انتهای پیام/